KIMYO FANINI O‘QITIShDA SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANIShNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Ajieva, Muxabbat Baxtibaevna; Arislanbaeva, Nesibeli Nokisbay qizi; Sultonov, Dastonbek Qutlimurod o‘g‘li (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada zamonaviy oliy ta’lim tizimida sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanishning dolzarb masalalari yoritilgan. Xususan, kimyo fanini o‘qitish jarayonida sun’iy intellektga asoslangan raqamli vositalarning didaktik imkoniyatlari, ta’lim samaradorligini oshirishdagi ahamiyati hamda bo‘lajak kimyo o‘qituvchilarining kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishdagi roli ilmiy-nazariy jihatdan tahlil etilgan.