«ҚЫРЫҚ ҚЫЗ» ДӘСТАНЫ ҲӘМ ОНЫҢ ЖЫРАЎЛАР РЕПЕРТУАРЫНДАҒЫ ӨЗГЕШЕЛИГИ - Зарипова, Зулфия Сарсенбаевна (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақолада Қорақалпоқ холқининг оғзаки ижодидан жой олган «Қирқ қиз» достони ҳақида сўз боради. Достоннинг ёзиб олиниши, пайдо бўлган даврлари, ижрочилари, композицион таркиби ва бу буйича ишланган илмий-амалий ишлар келтирилган.