ҚАРАҚАЛПАҚ БАЛАЛАР ПРОЗАСЫНДА ТИЛ ҲӘМ СТИЛЬ ӨЗГЕШЕЛИКЛЕРИ (А.Әбдиев шығармалары мысалында) - Мамбетниязова, Муслима Сарсенбай қызы (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақолада қорақалпоқ болалар насрида тил ва услуб хусусиятлари А.Абдиэв асарлари мисолида таҳлил қилинади. Асарларда болалар психологиясига мос содда, образли тил қўлланиши, муаллиф образи ҳамда баёнчи воситалари ўрганилади. Диалог ва монологларнинг бадиий функцияси ҳам кўриб чиқилади. Тадқиқот натижасида болалар насрининг тарбиявий ва эстетик аҳамияти асослаб берилади.