O‘ZBEK VA RUS ADABIYOTIDA REALIZM - Allambergenov, Hamza Kamalovich; Jumamuratova, Ruxshona Saparbayevna (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek va rus adabiyotida realizm yo‘nalishining shakllanishi, rivojlanishi va badiiy-estetik xususiyatlari keng qiyosiy tahlil qilinadi. Rus adabiyotida Lev Tolstoy va Fyodor Dostoyevskiy ijodi, o‘zbek adabiyotida Abdulla Qodiriy va Cho‘lpon asarlari misolida realizmning falsafiy, psixologik va ijtimoiy asoslari yoritiladi. Shuningdek, ikki adabiyot o‘rtasidagi o‘xshash va farqli jihatlar batafsil ochib beriladi.