ХХ АСР БОШЛАРИДАГИ РУС ШАРҚШУНОСЛАРИНИНГ ПОМИР ВА ПОМИРОЛДИ АҲОЛИСИ МАЪНАВИЙ МАДАНИЯТИНИ ЎРГАНИШГА ҚЎШГАН ҲИССАСИ (ҚИСҚАЧА ТАРИХИЙ ОЧЕРК) - Кенжаева, Наргиза Соатмуминовна (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақола ХХ аср бошларидаги рус шарқшуносларининг Помир ва Помиролди аҳолиси маънавий маданиятини тадқиқ этишга қўшган ҳиссасини таҳлил қилишга бағишланган. А.А.Бобринский, А.А.Семёнов, А.Е.Снесарев тадқиқотларида Помир аҳолисининг исмоилийликка эътиқод қилиши, турмуш тарзи ва урф-одатларини ҳамда пирларнинг маънавий ҳамда фуқаролик раҳбарлари сифатидаги муҳим роли таҳлил этилган.