ҚОРАҚАЛПОҚ ХАЛҚИ МАЪНАВИЙ-МАДАНИЙ МЕРОСИ ШАКЛЛАНИШИНИНГ ТАРИХИЙ-ФАЛСАФИЙ ОМИЛЛАРИ - Абдуллаев, Махсет Жаксиликович (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақолада қорақалпоқ халқи маънавий-маданий меросининг шаклланишига таъсир этган тарихий, ижтимоий ва фалсафий омиллар таҳлил қилинган. Қорақалпоқ халқи маънавий ҳаётининг туркий цивилизация, ислом маданияти ва маҳаллий этномаданий муҳит билан узвий алоқадорлиги очиб берилган. Шунингдек, халқ оғзаки ижоди, анъаналар ва қадриятларнинг миллий ўзликни шакллантиришдаги аҳамияти ижтимоий-фалсафий нуқтаи назардан асосланган.