NUROTA TUMANI GIDROLOGIK OBYEKTLARI VA KARST JARAYONLARINING HUDUDIY XUSUSIYATLARI - Kodirova, Maxfuza Maxmudovna (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada Nurota tumanidagi asosiy buloqlarning ilmiy-gidrologik tavsifi keltirilgan, “Chashma” gidrologik obyektining hududiy ekotizimdagi roli kompleks tahlil qilinadi. Tadqiqotda Nurota tizmasi, uning murakkab karst tizimlari va gidrologik manbalari, g‘orlari va buloqlarning gidravlik bog‘liqligi yoritilgan.