SAMARQAND ShAHRI ATROFI HUDUDLARIDA QIShLOQ XO‘JALIGI RIVOJLANIShINING ZAMONAVIY MUAMMOLARI VA ISTIQBOLLARI - Ibragimov, Lutfullo Ziyadullayevich; Berdiqulov, Firdavs Farxod o‘g‘li (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada Samarqand shahri atrofi qishloq xo‘jaligini barqaror rivojlantirish masalalari tahlil qilingan. Urbanizatsiya va aholi sonining o‘sishi oziq-ovqat tizimlariga bosimni kuchaytirayotgan sharoitda yer resurslaridan oqilona foydalanish, zamonaviy sug‘orish hamda agrotexnologiyalarni joriy etishning ahamiyati asoslangan. Shahar atrofi qishloq xo‘jaligi hududlari oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlovchi strategik tizim sifatida baholangan.