UY ATROFIGA EKILGAN GULLARNING BIOLOGIK XUSUSIYATLARI VA EKOLOGIK TALABLARI BO‘YIChA TAHLIL (ROSA SPP., PETUNIA HYBRIDA, SALVIA SPLENDENS, CALLISTEPHUS ChINENSIS, BEGONIA SEMPERFLORNS) - Kutlimuratova, Gulparshin Atamuratovna; Kuandikova, Asem Ordabay qizi; Utemuratova, Sarbinaz Umirzakovna (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Tadqiqot 2025-yil bahorida uy atrofiga ekilgan atirgul (Rosaspp.), petuniya (Petuniahybrida) va qizilrayhon (Salviasplendens) gullarining o‘sish, gullash va ekologik moslashuvchanligini o‘rganishga qaratildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, atirgul va qizilrayhon tez rivojlanadi, petuniya esa estetik go‘zallik beradi. Harorat, tuproq namligi, yorug‘lik va sug‘orish o‘sish va gullashga ta’sir qiladi.