TERMIK IShLOVNING NODIR YER ELEMENTLARI BILAN LEGIRLANGAN KREMNIY ELEKTROFIZIK XOSSALARIGA TA’SIRI - Yusupov, Oralbay Naurizbaevich (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada samariy, gadoliniy va itterbiy kabi nodir yer elementlari bilan legirlangan kremniy monokristallarida yuqori haroratli termik ishlov berish natijasida sodir bo‘ladigan elektrofizik jarayonlar, chuqur sathlarning shakllanishi va texnologik kirishmalar (kislorod va uglerod) bilan o‘zaro ta’sir mexanizmlari o‘rganilgan. Choxralskiy usulida o‘stirilgan hamda diffuziya yo‘li bilan legirlangan namunalarni neytron-aktivatsion tahlil, IQ-spektroskopiya, sig‘imning izotermik relaksatsiyasi va to‘rt zondli usullari yordamida o‘rganildi.