OʻQQA NISBATAN SIMMETRIK JISMLARDA ISSIQLIK TARQALIShINING NOSTATSIONAR MASALASINI ChEKLI ELEMENTLAR USULIDA KOMPYUTERLI MODELLAShTIRISh - Sapayev, Shixnazar Omon oʻgʻli; Matyakubov, Marks Yaxshimuradovich (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada chekli elementlar usuliga asoslanib, oʻqqa nisbatan simmetrik jismlarda issiqlik tarqalishining nostatsionar jarayonlarini tahlil qilish koʻrib chiqilgan. Masala jism kesimi orqali ekvivalent ikki oʻlchovli koʻrinishga keltirilgan. Ushbu yondashuv asosida sonli model shakllantirilib, masalani yechish algoritmi ishlab chiqilgan hamda uning dasturiy ta’minoti yaratilgan.