AYRIM DINAMIK JARAYONLAR AMALIY MASALALARINI YEChIShDA ANALITIK USULLARDAN SAMARALI FOYDALANISh - Ma’murov, Talatjon Tursunpoʻlotovich; Arziqulov, Husan Normurod oʻgʻli (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada matematik modellari ikkinchi tartibli chiziqli boʻlmagan differensial tenglamalar bilan ifodalanuvchi tizimlar holatni analiz qilishda, analitik usullardan samarali foydalanish masalasi qaralgan. Fizika, mexanika, elektrotexnika va biologiya kabi koʻplab sohalarda uchraydigan murakkab jarayonlarni matematik modellari, chiziqli boʻlmagan differensial tenglamalar bilan ifodalanib, yechimni analitik usulda olish muhim ahamiyatga ega.