MAKTABDA KIMYO KURSIDA SINFDAN TAShQARI IShLAR, OLIMPIADALAR VA KIMYO KEChALARINI TAShKILLAShTIRISh METODIKASI - Ajieva, Muxabbat Baxtibaevna; Babanazarova, Ayzada Omirbaevna; Sultonov, Dastonbek Qutlimurod o‘g‘li (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada umumta’lim maktablarida kimyo fanidan sinfdan tashqari ishlarni, jumladan kimyo to‘garaklari, fan olimpiadalari va kimyo kechalarini tashkil etish metodikasi yoritilgan. Sinfdan tashqari mashg‘ulotlarning o‘quvchilarning bilimini chuqurlashtirish, amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirish va kimyo faniga bo‘lgan qiziqishini oshirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, kimyo olimpiadalari va ommaviy tadbirlarni samarali tashkil etishning pedagogik asoslari ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijalari kimyo fanini o‘qitishda sinfdan tashqari ishlarning ta’limiy va tarbiyaviy ahamiyati yuqori ekanligini ko‘rsatadi.