XALQ MUSIQA IJODIDA MILLIY MENTALITET VA MA’NAVIY QADRIYATLARNING AKS ETIShI - Otepbergenova, Dilbarxanum Ayapbergenovna (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Mazkur maqolada xalq musiqa ijodida milliy mentalitet va ma’naviy qadriyatlarning aks etish xususiyatlari musiqiy-estetik hamda madaniy yondashuv asosida tahlil qilingan. Shuningdek, xalq qo‘shiqlari va kuylarining melodik tuzilishi, lad tizimi, ritmik xususiyatlari hamda an’anaviy ijro uslublari orqali xalqning dunyoqarashi, ruhiyati va axloqiy qarashlari ifodalanishi, xalq musiqa ijodining ma’naviy qadriyatlarni avloddan-avlodga uzatishdagi roli, uning milliy mentalitetni shakllantirishdagi ahamiyati asoslab berilgan.