TALABALARNING KOMPOZITSION FIKRLAShINI RIVOJLANTIRIShNING NAZARIY-PEDAGOGIK ASOSLARI - Karshiboyeva, Dilafruz Boxodirovna (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada tasviriy san’at ta’limi jarayonida talabalarning kompozitsion fikrlashini rivojlantirishning nazariy-pedagogik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda kompozitsiya nazariyasining asosiy qonuniyatlari: yaxlitlik, kontrast, g‘oyaviy birlik va tipiklashtirishning kompozitsion fikrlash shakllanishidagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, talabalarning kompozitsion fikrlashini rivojlantirishga xizmat qiluvchi pedagogik shart-sharoitlar asoslab beriladi.