ӘДЕБИЙ ЖАНРЛАРДЫҢ РАЎАЖЛАНЫЎ БАСҚЫШЛАРЫ - Матимов, Кошкарбай Генжебаевич (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақолада адабий жанрларнинг пайдо бўлиши, шаклланиши ва тарихий ривожланиш босқичлари ҳақида сўз юритилади. Жанрларнинг таснифи ва уларнинг иккинчи бир жанрлар билан аралашувини назарий адабиётларга таянган ҳолда баён этилади. Шундай қилиб, аралашув доирасида жанр тенденциялари юз бериб, асарнинг бадиий талабларига фалсафий мазмунга эга асарлар пайдо бўлганлиги ҳақида фикр юритилади.