ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛИНДЕ СОМАТИКАЛЫҚ ЛИНГВОМӘДЕНИЙ КОДЫНЫҢ ФРАЗЕОЛОГИЗМЛЕР ҚУРАМЫНДА БИЛДИРИЛИЎИ - Шынназарова, Саодат Жубаткановна (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақолада лингвомаданиятшуносликда код тушунчаси, ўнинг моҳияти, ўзига хос хусусиятлари ва турлари ҳақида сўз юритилган. Асосан, қорақалпоқ тилида миллий-маданий жиҳатларини асослаб беришда коднинг хизмати, соматик лингвомаданий коди ҳақида илмий фикр ва мулоҳозалари айтилган. Қорақалпоқ тили лексиконида соматик коднинг бир қатор лексемаларда таянч компонент бўлган лисоний бирлик эканлиги мисоллар орқали далилланган.