ИНГЛИЗ ВА ҚОРАҚАЛПОҚ ТИЛЛАРИДА ИНСОН ХАРАКТЕРИНИ ИФОДАЛОВЧИ БИРЛИКЛАРНИ ТАДҚИҚ ҚИЛИШНИНГ ЛИНГВИСТИК ВА ПСИХОЛИНГВИСТИК АСОСЛАРИ - Уразбаева, Дильбар Турдибаевна (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақола инглиз ва қорақалпоқ тилларида инсон характерини ифодаловчи бирликларнинг комплекс назарий-методологик таҳлилига бағишланган. Унда «характер» тушунчасининг психология, тилшунослик ва когнитив фан доирасидаги талқинлари ҳамда унинг тил орқали ифодаланиш механизмлари кўриб чиқилади.