ТУРКИЙ ТИЛЛАР ИЖТИМОИЙ-СИЁСИЙ АТАМАЛАРИНИНГ ВАРИАНТЛИЛИГИ ВА СИНОНИМИК ХУСУСИЯТЛАРИ - Дилманов, Илья Оракбаевич (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақолада туркий тилларда ижтимоий-сиёсий терминларнинг вариативлиги ва синонимиясининг ўзига хос хусусиятлари уларнинг тарихий ва замонавий ривожи нуқтаи назаридан таҳлил қилинади. Тадқиқотда ижтимоий-сиёсий дискурсда терминларнинг қўлланиш қонуниятлари ҳамда уларнинг миллий тил меъёрларини шакллантиришдаги ўрни аниқланади.