HARAKATLI O‘YINLAR ORQALI BOLANI HAR TOMONLAMA TARBIYALASh VOSITASI SIFATIDAGI AHAMIYATI - Saparbaev, Esen Tajibaevich (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Muallif bu maqolasida jismoniy tarbiya bo‘yicha turli ilimiy manbalardan foydalangan holda harakatli o‘yinlarni obrazli tushintirish – asosiysi ta’sirchan amallarning biri ekanligini dalillab, bu ishlar asosan mazmunli obrazlarni soʻzlab berishda juda zarur boʻlib, oʻyin qatnashchilarnining oʻz vazifalarini toʻg‘ri bajarilishiga yordam beradi. Oʻquvchilar oʻyinning mazmunini yaxshi oʻzlashtirishi uchun yetakchi og‘zaki tushintirishni amalda qo‘llashi bilan uning ayrim harakatlarini bajarib koʻrsatish zarur ekanligi haqida ma’lumotlar keltirilgan.