МАСОФАВИЙ ТАЪЛИМ ШАРОИТИДА ИНГЛИЗ ТИЛИНИ ЎҚИТИШДА МАДАНИЯТЛАРАРО КОМПЕТЕНСИЯНИ ШАКЛЛАНТИРИШ МЕТОД ВА ВОСИТАЛАРИ - Менлимуратова, Эльмира Азатовна (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Ушбу мақолада масофавий таълим орқали инглиз тилини ўқитишда маданиятлараро компетенциясини ривожлантириш усуллари ва воситалари муҳокама қилинади. Бу усуллар иерархик тарзда ҳам тузилиши мумкин. Маданий хилма-хиллик ва маданий қарама-қаршилик тамойиллари бир хил даражадаги тамойиллар деб ҳисобланади, чунки улар ўқув мазмунини танлашда амалга оширилади ва маданиятлараро компетенцияни ривожлантириш мақсадида тил ўқитиш методологиясини бевосита очиб беради.