BOShLANG‘ICh SINF O‘QUVChILARIDA RIVOYA MATN YARATISh KO‘NIKMASINI ShAKLLANTIRIShNING PEDAGOGIK VA PSIXOLINGVISTIK ASOSLARI - Baynazarova, Jamilya Jolmurzaevna (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining nutqiy kompetensiyalarini rivojlantirish usullari, o‘quvchilarda rivoya matn yozish ko‘nikmalarini rivojlantirishda mazkur jarayonning pedagogik va psixolingvistik jihatlariga e’tibor qaratilgan. Shuningdek, buyuk olimlarning fikrlari asosida, rivoya matn yaratishda nutqiy kompetensiyalarni shakllantirish va rivojlantirish boʻyicha tavsiyallar berilgan.