ЭССЕ ЖАНРЫНЫҢ ТЕОРИЯЛЫҚ ТИЙКАРЛАРЫ - Матимов, Кошкарбай Генжебаевич (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақолада эссе жанрининг назарий таърифига, пайдо бўлиши ва шаклланиш босқичларига таҳлил қилади. Шундай қилиб, мақолада ҳозирги адабиётда барча жанрларда эсселик тафаккур элементларининг сезилиши, поэтик йўналишга айланиши, бу йўналишда узлуксиз трансформация юз бераётганлиги ва насрий асарларнинг эсселашув тенденциясини ўрганиш долзарб масалалардан бирига айланганлиги баён этилади.