МИЛЛИЙ ЎЗЛИКНИ АНГЛАШ ФЕНОМЕНИНИ ЎРГАНИШНИНГ ФАЛСАФИЙ-НАЗАРИЙ АСОСЛАРИ - Сапарова, Гулбахар Айтбаевна (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақолада миллий ўзликни англаш масалалари муҳокама қилинади. Бундан ташқари бирлик меҳр-оқибат, ўзаро келишувни шакллантирган уруғ-қабила муносабатлар, диний эътиқодлар, миллий қадриятлар каби тушунчалар тафсифланади. Шунингдек, алломалар ақл ва аҳлок муштараклигига урғу бериб, ҳар бир инсон ва халқнинг маънавиятини шакллантириш орқали миллий хусусият ва миллий қадриятларнинг шакллантириш ва ўзликни англашни алоҳида ўрин тутади.