КӨКӨЗЕК БОЛЫСЛЫҒЫНЫҢ ХАЛЫҚ СУДЫ АРЗЫМБЕТ ҚАЗЫ ИСКЕРЛИГИ ҲАҚҚЫНДА - Опаев, Баймурат Абдрешитович (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Ушбу мақолада XIX аср охири XX аср бошларида Кўкўзак волостида хизмат қилган машҳур халқ суди Арзимбет қозининг ҳаёт йўли ва ижтимоий-иқтисодий соҳадаги бажарган ишлари ҳақида баён этилган. Арзимбет қозининг қозилик фаолияти, халқининг турмушини яхшилашга қаратилган ишлари ҳақида маълумотлар келтирилган.