QO‘QON XONLIGIDA SUDLOV MASALALARI VA IJTIMOIY-SIYOSIY JARAYONLAR - Xakimov, Jahongir Nematjon o‘g‘li (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada Qo‘qon xonligida sudlov tizimining shakllanishi, uning huquqiy asoslari hamda ijtimoiy-siyosiy jarayonlar bilan o‘zaro bog‘liqligi yoritib beriladi. Tadqiqotda qozilar faoliyati, sud amaliyotining jamiyat hayotidagi o‘rni va sud qarorlarining siyosiy barqarorlikka ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, sud tizimining xalq o‘rtasida adolatni ta’minlashdagi ahamiyati hamda uning davlat boshqaruvidagi roli tarixiy manbalar asosida ochib beriladi. Maqolada sudlov amaliyotining ijtimoiy munosabatlarni tartibga solishdagi vazifasi va ijtimoiy-siyosiy jarayonlarga ko‘rsatgan ta’siri ilmiy jihatdan baholanadi.