ОРОЛНИНГ ШЎРЛАНГАН ҚУМЛАРИНИ КОМПЛЕКС КЎШИМЧАЛАР БИЛАН МАҲКАМЛАШ УСУЛИ - Жумабаев, Бердах Айтбаевич (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Тадқиқот ишида Оролбўйи ҳудудидаги Қозоқдарё шўрланган қумларининг дисперсияларида маҳалий хомашё ва саноат чиқиндилари асосидаги комплекс қўшимчалар ёрдамида сувга чидамли структура ҳосил қилиш имконияти қўрсатилган, бу эса дисперсион мустаҳкамликни таъминлайди ва натижада мустаҳкам агрегатлар ҳосил бўлишига олиб келади.