HOZIRGI EKOLOGIK ShAROITDA SADA QAYRAG‘OChNI KO‘PAYTIRISh - Izmuratova, Gulzira Duysenbay qızı; Gulimatova, Diyora Davronbekovna; Saparniyazov, In’omjan Artiqbaevich (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Mazkur maqolada manzarali daraxtlarning shahar, shahar atrofi muhitidagi ekologik va sanitar-gigiyenik ahamiyati, ayniqsa, sada qayrag‘ochning ekologik xususiyatlari, tuproq sho‘rlanishi va suv rejimi hamda ko‘paytirish imkoniyatlari tadqiq etilgan. Tajriba Qoraqalpog‘iston Respublikasi Taxtako‘pir tumani hududida olib borilgan bo‘lib, sada qayrag‘ochning tuproq suv rejimiga ta’siri hamda ko‘chatlarini ekish texnologiyasi, urug‘larning tarqalishi va unuvchanligini baholash orqali ushbu daraxtni ko‘paytirish istiqbollari muhokama qilingan.