FIZIKA FANIGA NISBATAN O‘QUVChILARNING O‘QUV MOTIVATSIYASINI ShAKLLANTIRIShNING METODIK USULLARI - Eshbayeva, M. (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada fizikani o‘rganishga o‘quvchilarning qiziqishini oshirishga qaratilgan metodik usullar ko‘rib chiqilgan. Motivatsiyaning psixologik va pedagogik asoslari tahlil qilingan, shuningdek, darsning turli bosqichlarida qo‘llaniladigan aniq texnikalar va ish shakllari keltirilgan. Muammoli o‘qitish, interaktiv usullar, loyiha faoliyati va zamonaviy texnologiyalar alohida e’tibor qaratilgan. Muvaffaqiyatli amaliyot misollari va metodik usullarni samarali joriy etish shartlari taqdim etilgan. Ish barqaror o‘quv motivatsiyasini shakllantirish va zamonaviy maktablarda fizika ta’limining sifatini oshirishga qaratilgan.