DIZARTRIK BOLALARDA UChRAYDIGAN YOZMA NUTQ KAMChILIKLARINI BARTARAF ETISh - Tajimuratova, K.A. (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada dizartriyaning bolalar og‘zaki va yozma nutqiga ko‘rsatadigan ta’siri, uning nevrologik sabablari hamda yozma nutqda yuzaga keladigan disgrafiya va disleksiya kabi buzilishlar yoritilgan. Shuningdek, yozma nutq kamchiliklarini bartaraf etishning kompleks logopedik yo‘llari, jumladan, fonematik idrokni rivojlantirish, artikulyatsion-nafas mashqlari va grafomotor ko‘nikmalarni shakllantirish masalalari bayon etilgan.