QORAQALPOG‘ISTON RESPUBLIKASIDA GOLBOL SPORTINING RIVOJLANIShI VA O‘ZBEKISTON ChEMPIONATLARIDAGI YUTUQLARI - Qaljanov, P.O. (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Ushbu maqolada Qoraqalpog‘iston Respublikasida golbol sportining rivojlanish bosqichlari, sportchilarning tayyorlanishi va O‘zbekiston chempionatlarida erishilgan yutuqlari tahlil qilinadi. 2023-2024-yillardagi respublika musobaqalari natijalari asosida Qoraqalpog‘iston jamoasining sport salohiyati yoritiladi. Shuningdek, sport infratuzilmasi, yoshlar bilan ishlash tizimi va nogironlar sportini qo‘llab-quvvatlash borasidagi sa’y-harakatlar tahlil etilgan.