O‘QUVChILARNI KRITIK FIKRLAShGA O‘RGATIShDA XALQ PEDAGOGIKASINING AHAMIYATI - Babasheva, G.B. (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Mazkur maqolada o‘quvchilarda kritik fikrlash kompetensiyasini shakllantirish jarayonida xalq pedagogikasining pedagogik, psixologik va metodik ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Xalq pedagogikasining asosiy manbalari – maqol va matallar, ertaklar, dostonlar, topishmoqlar, rivoyatlar hamda milliy urf-odatlarning ta’lim jarayonida qo‘llanilishi orqali o‘quvchilarning mustaqil, tahliliy va tanqidiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirish imkoniyatlari asoslab beriladi. Shuningdek, xalq pedagogikasini zamonaviy pedagogik texnologiyalar bilan integratsiyalash orqali ta’lim samaradorligini oshirish yo‘llari yoritib beriladi.