АКАДЕМИК СОБИР КАМАЛОВ: ИЛМИЙ-ПЕДАГОГИК ВА СИЁСАТШУНОСЛИК СОХАСИДАГИ ФАОЛИЯТЛАРИ - Абатов, А.Р. (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақолада С.Камаловнинг сиёсий соҳада олиб борган ишлари архив материаллари асосида кенг ёритилган. Жумладан, Қорақалпоғистон Олий Совети раиси ўринбосари сифатидаги фаолияти ва 1959-1999 йилларда 40 йил давомида узлуксиз Қорақалпоғистон ва Ўзбекистон Олий Советларига депутат даврда ишлари аниқ мисолларда келтирилган. Устоз С.Камаловнинг илмий асарлари ва сиёсий фаолиятидаги ютуқлари мамлакатимизнинг тарихшунослигида ўз аҳамиятини сақлаб қолган фундаментал кашфиётлар бўлиб хизмат қилди.