ХОЖА АХМЕТ ЯССАЎИЙДИҢ «ДИЙЎАНЫЙ ҲИКМЕТ» ШЫҒАРМАСЫ ҲӘМ ТӘСАЎЎИП ТАЛИЙМАТЫ - Ҳәмзеев, Ә. (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақолада Хожа Аҳмад Яссавийнинг "Девони ҳикмат" асарининг туркий халқлар маънавий тарихидаги ўрни ва тасаввуф таълимотининг асосий босқичлари (шариат, тариқат, маърифат, ҳақиқат) тадқиқ этилган. Нафс тарбияси, комил инсон концепцияси ва ишқ фалсафаси илмий таҳлил қилинган. Асар тил ва поэтик хусусиятларининг кейинги давр туркий адабиётига таъсири очиб берилган.