АҲОЛИ ТУРМУШ ТАРЗИНИ ГЕОГРАФИЯДА ЎРГАНИШНИНГ ЖАҲОН ТАЖРИБАСИ - Облакулов, Ҳ.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Ушбу мақолада аҳоли турмуш тарзини географияда ўрганишга қаратилган бўлиб, антик даврдан то ҳозирги кунга қадар, аҳоли турмуш тарзининг баьзи бир жиҳатлари хорижий олимлар томонидан тадқиқот килинганлиги баён қилинган. Шунингдек, 1980-йилдан ҳозирги кунга қадар аҳоли турмуш тарзи географиясига бағишланган олимларнинг ишларига алоҳида эътибор қаратилган ҳамда турмуш тарзи географияси ижтимоий географиянинг йўналиши сифатида шаклланиб келаётганлиги изоҳланган.