ЗАМОНАВИЙ ШАРОИТДА ЖАНУБИЙ ОРОЛБЎЙИ БИОТАСИНИНГ ФАОЛИЯТИ - Таумуратова, Г.Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақола ҳозирги шароитда жанубий Орол денгизи биотасининг ишлашини ўрганади. Унда табиий ва антропоген омилларнинг минтақа экотизимларининг ҳолати ва тузилишига таъсири таҳлил қилинади. Олинган маълумотлар атроф-муҳит мониторинги ва биотанинг барқарорлигини баҳолаш учун ишлатилиши мумкин.