O‘SMIRLARDA KONSTRUKTIV MULOQOT VA EMOTSIONAL BARQARORLIKNI RIVOJLANTIRIShDA PSIXOKORREKSION USULLARNING O‘RNI - Tojiboyeva, G.R. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Mazkur maqolada o‘smir yoshdagi shaxslarda shaxslararo nizolarni kamaytirish, konstruktiv muloqot va emotsional barqarorlikni rivojlantirishga qaratilgan psixokorreksion usullar mazmun jihatdan yoritilgan. Tadqiqot doirasida o‘smirlarning xulq-atvoridagi nizolilik tendensiyalari va ularning emotsional holati o‘zaro bog‘liq holda tahlil etilgan. Tadqiqot natijalari psixokorreksion usullar o‘smirlarda konstruktiv munosabat, ijtimoiy moslashuv va emotsional barqarorlikni shakllantirishda samarali ekanligini ko‘rsatdi. Ushbu natijalar maktab psixologlarining amaliyotida qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan ilmiy-amaliy asos sifatida tavsiya etiladi.