OLIY TA’LIMDA GEOGRAFIYA FANIDA XORIJIY TAJRIBALARDAN FOYDALANISh USULLARI - Gaypova, R.; Abdurahmanov, S.T.; Sapaeva, M.M. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Oliy ta’lim tizimida geografiya fanini o‘qitishda xorijiy ilg‘or tajribalardan foydalanish masalalari ilmiy asosda tahlil qilingan. Tadqiqotda AQSh, Finlyandiya, Germaniya, Janubiy Koreya va Turkiya Oliy ta’lim tizimlaridagi geografiya ta’limining o‘ziga xos jihatlari o‘rganilgan. Shuningdek, O‘zbekiston Oliy o‘quv yurtlarida xorijiy yondashuvlarni milliy ta’lim tizimiga integratsiya qilishning afzalliklari, muammolari va istiqbollari ko‘rsatib berilgan. Maqolada innovatsion pedagogika, raqamli texnologiyalar (GIS tizimlari), talaba markazli ta’lim va akademik mobillik kabi ilg‘or metodlar tahlil qilinib, ularning O‘zbekiston sharoitida qo‘llash mexanizmlari yoritilgan. Natijada, xorijiy tajribalarni mahalliy sharoitga moslashtirish geografiya fanining sifatini oshirish va raqobatbardosh kadrlar tayyorlashga xizmat qilishi isbotlangan.