Т-МЕТОД ОБУЧЕНИЯ НА УРОКАХ ЕСТЕСТВОЗНАНИЯ - Палуаниязова, С.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада табиий фанларни ўқитишда T-усулининг моҳияти ва педагогик имкониятлари кўриб чиқилади. Ушбу усулнинг назарий-метологик асослари, тузилмаси, амалга ошириш босқичлари ва педагогик афзалликлари ёритилган. T-усулининг амалий қўлланилишига оид мисоллар келтирилган. T-усулини қўллаш ўқувчиларда тадқиқотчилик фаоллигини ривожлантиради, танқидий фикрлашни шакллантиради, таққослаш, таҳлил қилиш ва билимларни амалга қўллаш кўникмаларини ривожлантиришга ёрдам беради.