РОЛЬ ПРЕПОДАВАНИЯ КИТАЙСКОГО ЯЗЫКА В РАЗВИТИИ КУЛЬТУРНОГО ДИАЛОГА МЕЖДУ КИТАЕМ И УЗБЕКИСТАНОМ: КОНФУЦИАНСКИЙ ВЗГЛЯД - Назарова, С. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада Ўзбекистонда хитой тилини ўқитиш методикаси «Бир камар, бир йўл» ташаббуси доирасида Хитой ва Ўзбекистон ўртасидаги маданий алмашувнинг муҳим омили сифатида кўриб чиқилади. Тадқиқотда Конфуций қадриятлари ҳамда Марказий Осиё маънавий мероси, жумладан, Форобий ва Алишер Навоий фалсафий ғояларини хитой тилини ўқитиш жараёнига интеграция қилиш масаласига алоҳида эътибор қаратилади.