ПРИМЕНЕНИЕ ТВОРЧЕСКИХ ЭЛЕМЕНТОВ В ДИСТАНЦИОННОМ ОБУЧЕНИИ СТУДЕНТОВ ТЕХНИЧЕСКОГО ВУЗА - Мишенина, И.В.; Худоян, М.В.; Темираев, К.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада техник иўналишдаги талабаларни масофавий таълим шароитида ўқитиш жараёнига ижодий элементларни интеграциялашнинг самарадорлиги илмий-педагогик нуқтайи назардан тахлил қилинади. Тадқиқот доирасида ARCS модели (эътибор, мувофиқлик, ишонч, қониқиш) ва олимпиада муҳитига асосланган инновацион педагогик ёндашувлар синовдан ўтказилди. 2020-2024 йиллар давомида Шимолий Кавказ кон-металлургия институти (GTU)да ўтказилган тажрибада 1–2-босқичнинг 800 нафар талабалари иштирок этди. Натижалар талабаларнинг мотивацияси, оригинал фикрлаши ва образли тафаккури сезиларли даражада ошганлиги кўрсатди. Шундан келиб чиқиб, масофавий ўқитишда ижодий ёндашувларни қуллаш нафақат сифатли билим олишни, балки муҳандислик тафаккурини шакллантиришга хизмат қилиши илмий жиҳатдан асосланиб берилди.