ЕСТЕСТВЕННОНАУЧНАЯ ГРАМОТНОСТЬ И ЕЁ РОЛЬ В СИСТЕМЕ НАЧАЛЬНОГО ОБРАЗОВАНИЯ - Аманкличев, И.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада «табиий-илмий саводхонлик» тушунчасининг мазмуни ва моҳияти очиб берилган бўлиб, у кўп қиррали жараён сифатида бошланғич синф ўқувчиларида табиий-илмий саводҳонликни ривожлантиришнинг аҳамияти илмий-назарий жиҳатдан очиб берилган. Умумий ўрта таълим мактаб ўқувчиларининг табиий-илмий саводхонлигини оширишда SCIENCE, яъни табиий фанларнинг тутган ўрни илмий асосланган ҳолда бу фанни самарали ўқитишда бошланғич синф ўқувчиларини касбий таййёрлашга доир таклиф доир таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган.