РЕФОРМЫ И ИХ ПОСЛЕДСТВИЯ В АГРАРНОМ СЕКТОРЕ КАРАКАЛПАКСТАНА В 1960-1970-е ГОДЫ - Шамшетдинова, Д.И. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада 1960-1970 йилларда Қорақалпоғистондаги аграр ўзгаришлар кўриб чиқилади. Унда колхозларнинг йириклаштирилиши, совхозларнинг ташкил этилиши, пахтачилик ва шоликорликнинг ривожланиши ҳамда қишлоқ хўжалигининг механизация ва кимёлаштирилиши жараёнлари таҳлил қилинади. Меҳнат унумдорлиги ва ҳосилдорлик ошгани таъқидланади, шу билан бирга пахта монокультураси ва кимёвий воситалардан ортиқча фойдаланишнинг салбий ижтимоий ҳамда экологик оқибатлари кўрсатилади.