УГЛЕВОДНЫЙ СОСТАВ НАДЗЕМНОЙ ЧАСТИ XYLOSALSOLA RICHTERI (MOQ.) AKHANI & ROALSON ПРОИЗРАСТАЮЩИХ В УСЛОВИЯХ ЮЖНОГО ПРИАРАЛЬЯ - Карлыбаева, М.А.; Балтабаев, М.Т.; Кодиралиева, Ф.А.; Сиддикова, А.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Xylosalsola richteri ем-хашак шунингдек, қумни мустаҳкамлаш, манзаралари ва шивобахш хусусиятларга эга. Ушбу мақолада олиб борилган тадқиқотлар натижасида Орол денгизининг қуриган тубида ўсадиган X. richteri углевод комплексининг тарқиби ўрганилди.