ҲӘЗИРГИ ЗАМАН БИЛИМЛЕНДИРИЎИНДЕГИ СҮЎРЕТЛЕЎ ӨНЕРИНИҢ РОЛИ - Уразимова, Т.В. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақола замонавий таълим тизимида тасвирий санъатнинг ўрни масалаларига бағишланган. Шу муносабат билан замонавий таълим тизимидаги глобал ўзгаришлар, тасвирий санъатнинг ҳар томонлама ривожланиш жараёнида тутган ўрнига эътибор қаратамиз. Қолаверса, тасвирий санъат биз учун замонавий баркамол шахс, ҳар томонлама ривожланган, билимли, илғор, юксак ахлоқли, меҳнат қобилиятига эга, ҳаёт гўзаллигини яратишга интилиш ва англаш қобилиятига эга шахсни тарбиялашнинг асосий воситаларидан бири сифатида қаралади.