ИГРОВЫЕ ТЕХНОЛОГИИ В ОБУЧЕНИИ ИНОСТРАННЫМ ЯЗЫКАМ: ТЕОРЕТИЧЕСКИЕ ОСНОВАНИЯ И ПЕДАГОГИЧЕСКИЙ ПОТЕНЦИАЛ - Нуратдинова, Н.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада чет тилларни ўқитишда ўйин технологияларининг ўрни, уларнинг назарий асослари ва педагогик салоҳияти таҳлил қилинади. Педагогик ўйинларнинг ўқувчиларда мотиватсияни ошириш, коммуникатив компетенсияни шакллантириш ва фаол иштирокни рағбатлантиришдаги аҳамияти алоҳида таъкидланади. Инглиз тили предлогларини ўргатишда ўйин методларининг самарадорлиги, уларнинг контекстуал машқ яратиши ва қизиқишни қўллаб-қувватлаши кўрсатилади. Замонавий таълим ислоҳотлари шароитида ўйин технологияларини янада такомиллаштириш зарурлиги асосланади.