OʻQUVChILARNING INTELLEKTUAL SALOHIYATINI GLOBAL MUAMMOLARNI TAHLIL QILISh ORQALI RIVOJLANTIRISh PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA - Kurbanov, O.X. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Maqolada oʻquvchilarning intellektual salohiyatini global muammolar tahlili orqali rivojlantirish masalasi pedagogik muammo sifatida koʻrib chiqiladi. Cambridge Global Perspectives konsepsiyasi asosida fizika ta’limida tanqidiy fikrlash, axborot tahlili va fuqarolik pozisiyatsini shakllantirishning nazariy va amaliy asoslari yoritiladi hamda xalqaro va milliy tajribalar tahlil etiladi.