МАКТАБ РАҲБАРЛАРИНИНГ БОШҚАРУВ САЛОҲИЯТИНИ СЕЛФ-МЕНЕЖМЕНТ АСОСИДА РИВОЖЛАНТИРИШНИНГ ПЕДАГОГИК ИМКОНИЯТЛАРИ - Кудиярова, Г.И. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада умумтаълим мактаблари раҳбарларининг бошқарув салоҳиятини селф-менежмент ёндашуви асосида ривожлантиришнинг илмий-назарий ҳамда амалий жиҳатлари таҳлил қилинган. Глобаллашув ва рақамли трансформация жараёнлари шароитида мактаб раҳбарларининг шахсий ва касбий ривожланиши, уларда стратегик фикрлаш, инновацион ғояларни жорий этиш, рефлексия ва ўз-ўзини баҳолаш механизмларини самарали қўллаш зарурлиги асослаб берилган.