ОБУЧЕНИЯ ДЕТЕЙ КАРАКАЛПАКСКОМУ ЯЗЫКУ В НАЧАЛЬНОМ ЭТАПЕ В УСЛОВИЯХ БИЛИНГВИЗМА - Жумашева, Г.Х. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада қорақалпоқ тилида болаларнинг муомаласини шакиллантиришда таълимнинг изма-излик ва узлуксизлик тамойиллари муаммосига бағишланган. Мақолада қорақалпоқ халқи рухий дунёси, дунёқараши ҳақида болаларнинг нутқи ва фикрлашларини ривожлантиришда иккинчи тил сифатида ўрганишда таянч ва миллий ғоялар асосида тайёрланган назарий ва услубий ишланмалар (қулланмалар) зарурлиги ҳақида айтилади.