O‘QUVChILARNING MULOQOT MADANIYATINI AKSIOLOGIK YONDAShUVLAR ASOSIDA ShAKLLANTIRISh ZARURATI - Ibodullayeva, I. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Maqolada aksiologik yondashuvlar asosida muloqot madaniyatini shakllantirish ta’lim jarayonida milliy qadriyatlar, urf-odatlar va an’analarni inobatga olishni talab etishi, bu yondashuv ta’lim oluvchilarni vatanparvarlik ruhida tarbiyalash, ularning shaxsiy va ijtimoiy rivojlanishiga xizmat qilishi, inson hayoti doimiy ravishda voqealarni baholaydigan, maqsadlar qo‘yadigan, izlanishlar olib boradigan, xulosalar chiqaradigan va o‘z dunyoqarashini shakllantiradigan jarayon ekanligi haqida fikrlar keltirilgan.